V.D. DIREKTORA MEĐUNARODNOG AERODROMA SARAJEVO, ARMIN KAJMAKOVIĆ UGOSTIO PREDSTAVNIKE AMBASADE NR KINE: Kineske kompanije zainteresovane za ulaganje u Međunarodni aerodrom Sarajevo

V.d. direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković je u srijedu, 22.06. u radnu posjetu primio otpravnicu poslova Ambasade NR Kine, gđu. Li Yujie i prvog sekretara g. Guo Zhijia.
G. Kajmaković je izrazio dobrodošlicu gostima, te im prezentovao kapacitete i potencijale Sarajevskog aerodroma. Prisutni su se osvrnuli i na ambiciozne razvojne planove, te pozitivne poslovne rezultate, koje Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi u tekućoj poslovnoj godini.
Gđa. Li prenijela je interes renomiranih kineskih kompanija za eventualno učešće u investicionim projektima aerodroma, a u kontekstu sve intenzivnije ekonomske i privredne saradnje Kine i Bosne i Hercegovine.
Kajmaković je izrazio zadovoljstvo na interesu, naglasivši otvorenost Međunarodnog aerodroma Sarajevo za saradnju, potencirajući činjenicu da bi se ista mogla ostvariti u fazi budućih značajnih investicija, koje će se realizirati nakon provođenja međunarodnih tendera na kojima će moći učestvovati i zainteresirane kineske kompanije. Istovremeno, izražena je spremnost Međunarodnog aerodroma Sarajevo za pružanje svih potrebnih informacija u domenu prihvata i otpreme zrakoplova političkih, poslovnih i privrednih delegacija iz Kine.
Predstavnici Ambasade zahvalili su se g. Kajmakoviću na prijemu, izrazivši želju za konkretizaciju saradnje kineskih kompanija sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo.